sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

2 lt süt
400 gr şeker
150 gr badem (soyulmuş)
100 gr antep fıstığı
150 gr pirinç unu
50 gr patates nişastası
50 gr hindistan cevizi

Yapılışı

Sütü önce kaynatın ve soğumaya bırakın. Bademlerin kabuklarını soyup, temizledikten sonra makineden geçirin. Çektiğiniz bademleri sütün içine ilave edip 10 dakika kadar kaynatın. Tel bir süzgeçten geçirerek sütün içindeki bademleri ayrı bir tabağa çıkarın. Bir bardak su içinde patates ununu ve pirinç ununu karıştırarak ezin. İçine hindistan cevizi tozunu karıştırın. Bu karışımı sütün içine ekleyin. Şekeri de ilave ederek, tekrar kaynatarak pişirin. Süt koyulaşıp, göz göz açılmya başlayınca ateşten indirin. Ufak komposto kaselerine keşkülü boşaltın. Üzerlerini kabukları soyulmuş ve makineden geçirilmiş antpfıstığı ve bademle süsleyin. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

sponsorlu bağlantılar