sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

1 tavuk
1 su bardağı tavuk suyu
5 su bardağı süt
2 çay bardağı pirinç
2 su bardağı şeker
Tarçın

Yapılışı

Pirinci bir gün önceden ayıklayın, yıkayın ve sıcak suda ıslatın. Tavuğun içini çıkarın ve temizleyin. 1-3 saat arası yumuşayana kadar haşlayın. Piştikten sonra, hemen soğuk sudan geçirin. Tavuk göğsünün birini alın ve diğer kısmını başka bir yerde kullanmak için ayırın. Bir mikserle pirinci un inceliğinde çekin. Biraz soğuk su ile sulandırarak bulamaç haline getirin.

Tavuk göğsünü lifleri boyunca didikleyin. Avuç içinizde yuvarlayarak iyice gevşetin ve lifleri suya batırıp çıkararak, ovuşturarak iyice inceltin (liflerin saç gibi tel tel olması gerekir). Düz bir yerde, suyla ıslatarak ve düz bir cisimle yavaş yavaş, kestirmeden döverek kıvama getirin. Diğer yanda süt, şeker ve tavuk suyunu çelik tencerede karıştırıp ateşe koyun. Süt kaynamaya başlarken karıştırın ve tel süzgeçten geçirdiğiniz subyeyi (pirinç) ilave edin. Hafif ateşte, koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Süt yeteri kadar koyulaşmadıysa süzgeçte kalan pirinci tekrar ezip süzerek süte ilave edin.

Tatlıyı tamamlamak için göğüs liflerinin üzerine bir kepçe hazırladığınız muhallebiden ilave edin; lifleri kepçenin tersi ile hafif hafif döverek ayrılmalarını sağlayın ve pişmekte olan muhallebiye ilave edin. Tavuk göğsün saçaklandığında hazırladığınız tatlıyı kaselere eşit şekilde koyup soğumaya bırakın.

sponsorlu bağlantılar