sponsorlu bağlantılar
MALZEME:

Çiğ köftelik kıyma 100 gram Karabiber 1 çay kaşığı
Nohut 1 su bardağı Tuz Yeteri kadar
Pirinç 2 su bardağı Yağ Yeteri kadar
Yoğurt 1 kg. Yumurta 1 adet
Kuru nane Yeteri kadar

YAPILIŞI:

Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra kıyma makinesi veya robotta çekin. İncelttiğiniz pirinci çiğ köftelik kıyma, tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Yuvarlanabilecek bir hamur elde edince ellerimizi sıvı yağa batırıp hamurdan küçük parçalar kopartarak nohut iriliğinde yuvarlayın. Bunları kaynayan tuzlu suya atıp bir iki taşım kaynatıp kevgire alın. Bir tencereye haşlanmış nohutu ve kevgirdekileri katın. Mikserde bir yumurtayla çırptığınız yoğurdu yavaş yavaş ekleyin, üzerine kızgın tereyağı ve nane ekleyerek servis yapın.

sponsorlu bağlantılar