sponsorlu bağlantılar
Malzemeleri:

3 su bardağı pirinç, 100 gr kuru kayısı, 100 gr iç ceviz, 1 çay kaşığı toz karanfil, 1 çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı nohut, 50 gr kuş üzümü, 1 büyük soğan, 3 kaşık tereyağı, tuz, 5 su bardağı et suyu veya su.

Yapılışı:

Önceden nohutu ve kuş üzümünü ayrı ayrı haşlayıp suyunu süzdürün. Kayısıyı ve cevizleri küçük parçalara ayırın. Pirinci yarım saat tuzlu kaynar suda bekletin. Tencerede tereyağını eritip, rendelenmiş soğanı kavurun. Pirinç, nohut ve kayısıları ilave edip suyunu ekleyin.Kaynadıktan sonra ateşi kısıp , pilavın suyunu çektirin. Ceviz ve kuş üzümünü de iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın. Servis tabağına aldıktan sonra pilavınızın üzerine baharatları serpebilirsiniz.

sponsorlu bağlantılar