sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

1 çorba kaşığı tereyağı
8 yumurta
5 soğan
Tuz
200 gr kıyma
1 çay kaşığı pulbiber


Soğanları soyduktan sonra, piyaz şeklinde doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin ve içine soğanları ilave edin. Pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra kıymayı ilave edin. 4-5 dakika daha kavurduktan sonra, bir su bardağı su ve tuz koyun ve 2-3 dakika daha pişirin. Soğanlar kızarana kadar iyice pişirin. Çapı 30 cm civarında olan bir fırın tepsisine kıymalı soğan koyarak, düzgünce dibine yayın.

Bir kaşık yardımı ile kıymalı soğanın üzerine, yumurtalara yer olarak, sekiz tane kuş yuvasına benzer çukur açın. Bu çukurlara sekiz adet yumurta kırın. Tepsiyi ocağa koyup altından ısıtarak yumurta beyazlarının biraz pişmesini sağlayın. Tepsiyi sıcak fırına verin ve yumurtaların istediğiniz derecede pişmesini sağlayın. Biraz tuz ve pulbiber serptikten sonra sıcak olarak servis edin.

sponsorlu bağlantılar