Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi

  1. sponsorlu bağlantılar
    MALZEME
    4 adet yumurta
    1 su bardagina yakin seker
    1 su bar. yogurt
    1 su bar. yakin sivi yag
    2 su bar. irmik
    1 su bar un
    1 adet limonkabugu rendesi
    1 pak kabartma tozu ve vanilya

    Kaymaklı İrmik Tatlısı Tarifi

    SERBETI ICIN
    4 SU BAR. seker ile üc bucuk su bardagi suyu iyce kaynatin yarim limon sikip biraz daha kaynatin geri alin

    HAZIRLANISI
    4 yumurta seker limonrendesi vanilyayi iycene cirpalim. sonra yagi,yogurduilave edip birazdaha cirp daha sonra irmik üstünede unu ilave edip kabartma tozunu una karistir ve cirp bu arada firini 180 derecede isitalim ve dört köseli firin tepsisinin altina yagli kagitserip hamuru dökelim düzeltip firina verelim pisince cikarip sogudugunda tam ortasindan ikiye keselim uzun bir bicak yardimiyla dikkat kirilir alt parcayi ayni tepsiye alalim ve kasik yardimiyla azar azar serbetliyelim serbet soguk olmali daha sonra 3 su bar. taze kaymak(SCHLAGSAHNE) BILDIGIMIZ SÜTÜN YÜZÜ derin bir kabda mikserle iyicene cirpalim dikkat yag olmasin sonra bu karisimi tepsideki tatlinin üstüne sürelim ve kekin diyer yarisini kaymagin üstüne dikkatlice koyalim iki kisi yardimiyla ve onuda serbetliyelim fakat diger irmik tatlilari gibi cok serbetli olmasin kuruda olmasin hadin kolay gelsin afiyet olsun

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2007-11-15
  Okunma: 4313 - Yorum: 0 - Amp