Peynirli Soğan Çorbası - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Peynirli Soğan Çorbası

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler :

    2 çorba kaşığı soya yağı
    1/2 kg. ince kıyılmış soğan
    3 çorba kaşığı un
    4 bardak et suyu
    50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    3-4 dilim ekmek
    Karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı :

    Bir tencerede yağı eritin.Soğanı ilave ederek ağır ateşte hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kavurun.Unu, soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın. Sonra et suyunu katın, bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 dakika ağır ateşte kaynatın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Ekmeklerin bir yüzünü kızartın ve dilimlere eşit miktarda peynir sürün. Çorbayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve ekmekleri peynirli kısmı üstte kalacak şekilde çorbanın üstüne koyup fırında peynir eriyip pembeleşinceye kadar pişirin ve servis yapın

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2006-12-20
  2. 2006-12-09 #2
    Malzemeler :

    1/2 kg. patates
    4 pırasa
    1 adet soğan
    50 gram tereyağı
    6 bardak et suyu
    1 bardak koyu krema
    2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan
    Bir tutam hindistancevizi unu
    Karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı :

    Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın. Bütün sebzeleri ince ince kıyın.Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritin. Soğanı ve pırasayı, soğanların kavrulmamasına dikkat ederek, yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar hafif ateşte pişirin.Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kapağını da kapatıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun.Kremayı, kırmızı soğanı, hizdistancevizini karıştırın. Tuzunu ve biberini ilave edip soğutulmuş bir kasenin içinde servis yapın.

  Okunma: 906 - Yorum: 1 - Amp