sponsorlu bağlantılar
Malzeme

- 2 yemek kaşığı Sıvı Sana
- 4 adet tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- tuz-karabiber
- Sosu;
- 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet defne yaprağı
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı ketçap
- tuz-karabiber


Hazırlanışı

1. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

2. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.

3. Tavuk göğüslerini oratadan ikiye kesin.

4. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

5. Bir kaba Sıvı Sanayı üzerine acı toz kırmızı biberi, kırmızı pul biberi, karabiber tuzu koyup karıştırın. Kesilmiş tavuk göğüslerini sosa bulayıp, buzdolabında en az yarım saat bekletin.

6. Sosu için yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

7. Soğanlar pembeleşince şekeri ve sirkeyi ekleyip, kavurun.

8. Daha sonra içine doğranmış domatesleri, ketçabı, defne yaprağını, tuz-karabiberi ve çok az su ekleyip, orta ateşte bir taşım kaynatın.

9. Sosu kaynarken, yağsız tavada sosta bekleyen tavukları kızartıp, servis tabağına alın.

10. Pişen sosun içinde defne yaprağını çıkarıp, atın. Sosu tavukların, üzerine gezdirip, sıcak olarak servis edin.

sponsorlu bağlantılar