sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

1 kg lahana,
5 kaşık yağ,
3 soğan,
250 gr kıyma,
yarım demet maydanoz,
1 kaşık salça,
1 kaşık çam fıstığı,
1 kaşık dolusu siyah üzüm,
tuz,
kırmızı biber.

Yapılışı:

Lahanayı ortadan kestikten sonra koçanlarını çıkarıp, su dolu bir tencereye alın ve haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu süzün ve yapraklarını ayırın. Diğer taraftan bir tencerede kıyma ve soğanı salçayla kavurun . Üzerine fıstık, üzüm, tuz ve biberi ekleyin. Küçük bir tepsiye yaprak yaprak ayırdığınız lahanalardan 1 kat döşeyip üzerine hazırladığınız kıymanın yarısını yayın. Bir kat daha lahana döşedikten sonra kalan kıymayıda yayın. En üstüde lahana ile kapadıktan sonra üzerine 2 bardak et suyu ilave edip 1 saat kısık ateşte pişirn. Daha sonra fırına alarak burada da hafif kızartın. Börek şeklinde keserek servis yapın

sponsorlu bağlantılar