Malzemeleri

1 paket makarna, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 soğan, 1 çay kaşığı toz şeker, 5 domates, 100 gr sucuk, 150 gr beyaz peynir, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tutam kekik.

Yapılışı

Zeytinyağı tavada kızdırılır. Soğanlar ve sarmısaklar doğranarak bu yağda kızartılır. Domates rendesi ve tuzda ilave edilip kapağı örtülerek 20 dakika pişirilir. Bu sırada makarna haşlanır. Güveç kabının dibi yağlanır. domatesli karışımın ve doğranan sucuğun yarısı güvecin dibine koyulur. Üzerine makarnanın yarısı eklenir. Ortaya ise rendelenmiş peynir ilave edildikten sonra malzemelerin kalan yarısı ile güveç doldurulur. En üste kekik serpilir. Önceden ısınmış orta hararetli fırında yarım saat pişirilir.