sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

3 kahve fincanı un,
1,5 kahve fincanına yakın limon suyu,
2 kahve kaşığı karbonat,
Yarım kahve kaşığı tuz,
6 yumurta,
Şurup için:
2 su bardağından bir çeyrek eksik toz şeker,
2 su bardağı su,
Kızartmak için: 1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Şekerle suyu bir kaba koyun ve bir taşım kaynatın. Soğumaya bırakın. Sonra büyükçe bir tencereye yumurtaları kırıp, 2-3 dakika kadar çırpıp sonra da limon ilave edip bir o kadar daha çırpın. Un, karbonat ve tuzu da ilave edip karıştırın. Sonra da bu hamurdan kaşık kaşık alarak kızgın yağa atıp kızartıp, delikli bir kepçeyle alıp soğumuş olan şuruba atın. Soğuduktan sonra bir tabağa alarak servis yapın

sponsorlu bağlantılar