sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

4 adet marul yaprağı, 4 çorba kaşığı bezelye, 1 adet havuç, 1 adet patates, 4 adet turşu , Mayonez için: 1 su bardağı sıvı yağ, 1 limon suyu, 1 adet yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı su, tuz Süslemek için: 5-6 adet siyah zeytin, 6 adet küçük domates, 1 adet domates.

Yapılışı:

Marul yapraklarını bol sudal yıkayın, sularını süzün ve servis tabağına dizin. Mayonez için, su ve unu ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin, ateşten alarak soğutun ve tuz ve yumurta sarısını da karıştırın. 3 dakika sonra sıvı yağ ve limon suyunu çırparak ekleyin. Mayonez koyulaşana dek bu işlemi sürdürün. Mayonezin içine haşlayıp küp küp doğradığınız havuç ve patatesi, bezelyeyi ve turşuyu katın. Hazırladığınız harcı marul yapraklarının içine doldurun. Üzerini zevkinize göre süsleyebilirsiniz

sponsorlu bağlantılar