Kafkas Tavuğu Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Kafkas Tavuğu Tarifi

  1. Malzemeler:

    1 Kg tavuk,
    2 soğan,
    1 havuç,
    1 küçük kereviz,
    100 gr hıyar,
    4 yemek kaşığı zeytinyağı,
    1 çay kaşığı tuz,
    bir tutam biber,
    bir kaç defne yaprağı,
    1 litre su,
    65 gr baldo pirinç,
    1 büyük hıyar turşusu


    Yapılışı:

    Tavuğu 4 parçaya bölün, sebzeleri soyup doğrayın. Bir güveç kabında zeytinyağını kızdırın; tavuk parçalarını da katıp iki yanını kızartın. Sebzeleride ekleyerek karıştırmaya devam edin. Fırını orta hararette yakın. Tuzu, biberi ve defne yaprağını da tavuğa katın, Son olarak yıkadığınız pirinci ekleyin. Kapağını kapatarak 1.5 saat pişirin

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2006-12-22
  Okunma: 2104 - Yorum: 0 - Amp