sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

1 adet tavuk, tulum peyniri, 3 su bardağı makarna, 1.5 kg ıspanak. Beşamel sos için: 2 kaşık margarin, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı tavuksuyu, 1 fincan un, tuz

Yapılışı:

Ispanakları yıkayıp, suyunu iyice süzün, birazı yağ ile iyice kavurup bir kaba koyun. Üzerine biraz kaşar peyniri rendesini serpiştirin. Markarnayı haşlayıp, içine bir miktar yağ koyduktan sonra iyice karıştırın ve ıspanağın üzerine koyun. Peynir rendesi ile üzerini kaplayın. En üstüne de, haşlayıp deri ve kemiklerini ayıkladığınız tavuğu parçalar halinde yerleştirin.

Üzerine boza kıvamında pişirilmiş beşamel sos dökün ve bir bıçakla delikler açarak alt katlara da geçmesini sağlayın. Kızgın fırında iyice kızarana kadar pişirin. Beşamel sosu hazırlamak için: Unu yağda, orta hararette fazla sarartmadan kavrun. Daha sonra azar azar tavuk suyu ve süt karışımını ilave edin . Hızlı hızlı kanştırıp, boza kıvamına gelinceye kadar pişirin.

sponsorlu bağlantılar