Sarmısaklı Bulgur Çorbası - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Sarmısaklı Bulgur Çorbası

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler:

    1 su bardağı bulgur, 4 diş sarmısak, 5 bardak su, 1/2 Kg yoğurt, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 bardak su, yeterince tuz.


    Yapılışı:

    Bulguru yıkayıp, 5 bardak suyla bir tencereye koyup bulamaç kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bu arada bir kap içinde un ve yumurtayı çırpıp, üzerine 2 bardak suyu ve dövülmüş sarmısağı ekleyerek iyice yedirin. Bu karışımı kaynamakta olan bulgurun içine dökerek, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırınız, kıvamına gelince ateşten indirin. Bir tavada yağı kızdırıp salçayı eritiniz. Bunu çorbanın üzerine ekleyin , isteğe göre nane ve dereotu da kullanabilirsiniz.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2006-12-20
  Okunma: 926 - Yorum: 0 - Amp