sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

1 kilo orta boy patates, 1 su bardağı ayçiçek veya zeytin yağı (patatesleri kızartmak için), 1 adet domates (dolmaya kapak yapmak için), 1 su bardağı su, Yarım kilodan biraz az kıyma, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet soğan,2 adet domates veya sulandırılmış salça, Yarım demet maydanoz, Tuz ,Karabiber

Yapılışı:

İçin hazırlanması: Kıymayı, iki kaşık tereyağı ile kavurun. İçine ince doğranmış soğan ilave edip, biraz daha kavurduktan sonra, kabuğu soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya sulandırılmış salçayı ilave edin. Tuz, karabiber ekleyin. Suyunu çekene kadar ocakta tutun. İneceğine yakın ince kıyılmış maydanozları ilave edin. İçi patateslerin içine doldurmak için bir kenarda bekletin. Patatesleri soyup sivri uçlu bir bıçakla içlerini oyun. Kararmamaları için soğuk suya atın. Diğer taraftan, 1 su bardağı ayçiçek veya zeytinyağını tavada kızdırıp patatesleri pembeleşinceye kadar kızartın. Ortalarına hazırlanan içten doldurup, 1 domatesten kapak yapıp, 1 su bardağı su ilavesi ile ocakta veya fırında pişirin. Maydanozla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın

sponsorlu bağlantılar