sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

4 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 su bardağından fazla irmik, 1 çorba kaşığı kuş üzümü, 1/2 su bardağı dövülmüş badem, 2 adet yumurta, 2 adet portakal, 100 gr bitter çikolata

Yapılışı:

Sütü kaynatın. Toz şeker, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu ve irmiği ekleyip 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alın. İçine kuş üzümleri ve bademleri katın. Yumurtaları ekleyip iyice çırpın. Muhallebi kaselerini suyla çalkalayın. Tatlıyı kaselere doldurun. Önceden oda sıcaklığında, sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Portakalları dilimleyin, servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Çikolatalı sos için, bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlıların üzerine gezdirip servis yapın

sponsorlu bağlantılar