sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

3 bardak elenmiş un, 3 yumurta, 1 kahve kaşığı tuz, ceviz büyüklüğünde margarin, yeterince su, 2 bardak nişasta, İçi için: 3 bardak erimiş sade yağ, 2 bardak ağartılmış, çekilmiş badem, Şurubu için: 4 bardak şeker, 2 bardak su

Yapılışı:

Hamur yoğrulur yufkalar açılır. Bir tepsiye yağlanmadan yufkaların yarısı döşenir. bademi konur , kalan yarısı üzerine döşenir. İstenilen şekilde dilimlenir . Üzerine üç bardak kızdırılmış yağ gezdirilir. Altı kızgın fırına verilir, üstününü pek sarartmamaya dikkat edilir. Tepsi fırından alınır. eğik vaziyete getirilir. Alt kısmında biriken yağ alınır. Önceden hazırlanan ılık şurup , ılık baklavanın üzerine dökülür

sponsorlu bağlantılar