Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    Bezelye Çorbası

    Malzemeler:

    1 büyükçe soğan, yarım kg patates, 1-2 kaşık sıvı yağ, 1,5 su bardağı bezelye, 4 bardak et suyu, yarım demet maydanoz, 1 su bardağı süt, 2-3 kaşık limon suyu, tuz , karabiber.


    Hazırlanışı:

    Soğan ve patatesler soyulup küçük küçük doğranarak yağ ile tencerede kavrulur. 1 su bardağı bezelye ilave edilip kavurmaya devam edilir. Çorba blender ile ezilip kalan yarım bardak bezelye ve süt ile 5 dakika daha pişirilir. Tuz, karabiber ve limon suyu da karıştırılıp , tabaklara alındıktan sonra üzerlerine ince kıyılmış maydanoz ile süslenir

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2006-12-20
  Okunma: 1212 - Yorum: 0 - Amp