sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

1 Kg yağsız ince kıyılmış köftelik kıyma,
3-4 soğan, 1 kg ince bulgur,
1 kaşık ince irmik,
1 kaşık un, tuz, su

Yapılışı:

Kıyma kavrulur, üzerine kıyılmış soğan eklenir, soğanla birlikte iyice kavrulur. Arzuya göre bu karışıma bir miktar ceviz de eklenebilir. Ateşten alınan kıymaya maydanoz, pul biber, nane, karabiber eklenir. Köfteleri yapmak için ise bulgur, un ve irmik biraz su ile karıştırılarak yoğrulur. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve içi dolma gibi parmakla açılır. hazırlanan kıyma malzemesinden içi doldurularak, hiç bir açıklık kalmayacak şekilde tekrar kapatılır. Bu şekilde hazırlanan köfteler, kaynamış suyun içine bırakılır 7-8 dakika kaynatılır. Daha sonra kızgın yağın içinde kızartılabilir ya da kızartılmadan haşlanmış olarak servis edilir.

sponsorlu bağlantılar