PEYNİRLİ TAVUK DOLMASI

Malzemeler:

- 4 adet göğüs fileto,
- 100 gram tulum peyniri,
- 1 çorba kaşığı kuru
fesleğen,
- 2 diş sarmısak,
- Tuz, karabiber,
- 3 çorba kaşığı tereyağ.

Sosu İçin:

- 1 adet soğan,
- 3 adet domates,
- 2 diş sarmısak,
- 2 yem.k.soya sosu,
- 2 yem.kaşığı sıvıyağ,
- Tuz.

Yapılışı:
Tavuk filetoları bir cep oluşturacak şekilde ortadan ikiye kesin. Peynir, fesleğen ve ezilmiş sarmısağı karıştırıp, filetoların içine doldurun. Kenarlarını açılmaması için kürdanla tutturun. Üzerine tuz, karabiber serpin. Bir tavada tereyağını kızdırıp, tavuk filetoların her iki tarafını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Diğer tavada sıvıyağı kızdırıp, ince kıyılmış soğan ve sarmısakları kavurun. Küp şeklinde doğranmış domates ve soya sosunu ekleyip, tuzunu ilave edin. Sos yumuşayıp pişince tavukların üzerine döküp servis yapın.

afiyet olsun