MALZEMELER

İrmik 500 gr ·
Süt 500 gr ·
Toz şeker 250 gr ·
Ayçiçek Yağı 125 gr ·
Antep fıstığı (çekilmiş) 125 gr ·
Un 75 gr ·
Hindistan cevizi 10 gr ·

Şurup

4 su bardağı şeker
3 su bardağı su

YAPILIŞI

Hamur için bütün malzemeler bozadan koyu bir kıvama gelinceye kadar mikserde kanştınlır. · Hamur daha önceden yağlanmış fınn tepsisinin üzerine boşaltılıp, yaydırılır. Üzerine sütle çırpılmış yumurta sürülüp fırına verilir.


Fırında tamamen kızarmadan dışan alınıp bıçak ile kesilerek dilimlenir.

Sonra tekrar fınna verilip yüz kısmı kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkarılan tatlının üzerine daha önceden hazırlanmış soğuk şurup dökülür.

Üzeri hindistan cevizi veya badem ya da fıstık ile süslenir.

Not: Hamur fınna girmeden önce dışanda 5-6 saat dinlenirse dahaiyi olur.

· İrmik 500 gr · Süt 500 gr · Toz şeker 250 gr · Ayçiçek Yağı 125 gr · Antep fıstığı (çekilmiş) 125 gr · Un 75 gr · Hindistan cevizi 10 gr · Şurup