Sade Omlet Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Sade Omlet Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler:

    6 adet yumurta
    6 yemek kasigi sut veya su
    1 cay kasigi tuz-biraz karabiber
    2 yemek kasigi tereyagi veya margarin

    Yapılışı:

    1) Kalin dipli bir tavada (teflon veya celik tavada iyi sonuc alinir) yagi yakmadan kizdirin.

    2) Yumurtalari bir kaba kirip biraz cirpin; sut, tuz ve biber katin. Karisimi tavaya bosaltin. Yumurta sertlesmeye baslayinc, tavayi sapinda tutarak sallayin. Omletin dibi pembelesip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir spatula yardimiyla iki kenarini ortaya dogru ust uste kavusturun ve servis tabagina aktirin.

    3) Omleti uce bolerek servis yapin.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-12-11 #2
    Peynirli Omlet

    Malzemeler:
    200 gram beyazpeynir veya kasarpeyiri
    8 yumurta
    1 demet maydanoz
    3-4 yemek kasigi tereyagi (suyu ve ayrani ayrilmis yagi)
    Yapilisi:
    1) Yumurtalari bir kaba kirin ve biraz karistirin. Rendelenmis paynir, kiyilmis maydanoz, tuz ve karabiber katip biraz daha karistirin.
    2) 20-25 cm. capinda bir tavanin icine birer kasik yag koyup kizdirin. Yumurtali karisimi 3-4 kisma ayirarak tavaya bosaltin. Once catalla hafifce karistirin; alti pembelesmeye baslayinca arada tavayi sallayin. Her iki kenarini ortaya dogry ust uste kavusturun ve servis tabagina aktarin.
    başa dön...

  3. 2006-12-11 #3
    Patetesli Omlet

    Malzemeler:
    2-3 orta boy patates
    10 yumurta
    ½ demet maydanoz
    3 yemek kasigi tereyagi veya margarin
    Tuz-karabiber
    Yapilisi:
    1) Patatesleri haslayip kucuk parcalar halinde kestikten sonra yagdan gecirerek sote yapin.
    2) Yumurtalari bir kaba kirin ve biraz cirpin. Icine patates sote, kiyilmis maydanoz, tuz ve karabiber koyup karistirin.
    3) 25 cm. capindaki bir tavanin icine biraz yag kizdirin. Yumurtali karisimi uce bolerek tavada kizartin.
    başa dön...

  4. 2006-12-11 #4
    Ispanaklı Yumurta

    Malzemeler:
    500 gram ispanak
    2 orta boy sogan
    ½ fincan siviyag
    6 adet yumurta
    Tuz, karabiber
    Yapilisi:
    1) Ispanaklari ayiklayip yikayin. Uzerine biraz tuz serperek kisik ateste 5-10 dakika haslayin. Suyunu suzup ince ince kiyin.
    2) Soganlari irice rendeleyin. Yag ve 1 fincan su katarak 5-10 dakika bortturun. Kiyilmis ispanaklari katip arada karistirarak suyuna cektirin. Sonra dibi duz bir kaba alip actiginiz yuvalara yumurtalari kirin, tuz ve karabiber serpin. Ustu ortulu olarak 3-4 dakika pisirin.
    başa dön

  5. 2006-12-11 #5
    Sucuklu Yumurta

    Malzemeler:
    1/2 halka sucuk
    4 yumurta
    2 çorba kasigi siviyag
    1/2 çay kasigi tuz
    Yapilisi:
    1) Sucugun kabugunu soyarak ince dilimlere kesiniz. Büyükçe bir tavaya sucuk dilimlerini diziniz. 2 çorba kasigi sivi yag ilave edip hafif hararetli isida agzi kapali olarak 6-7 dakika pisiriniz. Yumurtalar için yuva açip her birine bir yumurta kiriniz. Üzerine biraz tuz serpip kapagini öterek aklar sertlesinceye kadar pisiriniz.
    başa dön...

  6. 2006-12-23 #6
    ay içim dışım omlet oldu
  Okunma: 9437 - Yorum: 5 - Amp