sponsorlu bağlantılar
Malzemeler :

10 adet piliç budu
3 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı çiçek yağı
2 baş soğan
100 gram bamya
2 küçük boy patlıcan
300 gram ayşe kadın fasulye
1 orta boy kabak
1 domates
4 adet yeşil biber
Tuz


Hazırlanışı :

Fasulyelerin kılçıklarını alıp ortadan enine ikiye bölün.Patlıcanların kabuklarını alaca soyun ikişer parmak eninde kesip üzerlerine biraz tuz serperek bir kenara koyun.Bamyaların tepelerini konik bir şekilde çok ince olmak şartıyla alın ve bamyaları içi su dolu bir kaba koyun. Kabakların kabuklarını soyun boyuna ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyip ikişer parmak eninde doğrayın ve bunlarıda su dolu kaba koyun.Soğanları halka şeklinde doğrayın.Domatesleri dilim dilim doğrayın

Bir tencereye margarin ve çiçek yağını koyarak, iyice kızdırın ve fasulyeleri bu yağda 3 dakika sote edin. Delikli kepçeyle bir tabağa alın. Aynı yağda patılcanları pembemsi bir renk alana kadar arasıra karıştırarak kızartın. Kalan yağa 10 adet piliç budunu atın ve tencerenin kapağını kapatıp butları 15 dakika kızartın. Butların kızartlmaları sona erince, büyük bir toprak güvecin altına sote edilmiş fasulyeleri döşedikten sonra, üstüne sıra ile kabak ve bamyaları, bamyaların üstüne de halka halka doğranmış soğanları, üstüne de patlıcan ve küçük parçalara doğranmış yeşil biberleri yerleştirin, sonra butları oturtun ve en üste de dilimlere doğranmış domatesleri dizin. 2 bardak su ile sebze ve piliçleri tuz ekleyip kızartmış olduğunuz tenceredeki yağı da katarak güvecin üstüne bir kapak kapatın ve özellikle fasulyeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki fırında 1.5 ile 2 saat arasında pişirin ve güveciyle servis yapın

sponsorlu bağlantılar