Hicaz Pilavı (4-6 kişilik) - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Hicaz Pilavı (4-6 kişilik)

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler :

    400 gram kuşbaşı koyun eti
    200 gram margarin
    2 su bardağı pirinç
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 adet portakal
    1 tutam safran
    3 adet soğan
    Tuz

    Hazırlanışı :

    Soğanları ayıklayın. Yarım ay şeklinde doğrayın.

    75 grammargarini kızdırıp etleri ve soğanları kavurun. 1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin.

    Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın. Portakalın kabuğunu rendeleyin. Safranı çok az suda ıslatın. Pirinci süzün. Kalan margarinde kavurun. Nohut, safran ve rendelenmiş portakalı katın. İki su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Etlerle birlikte servis yapın
    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2013-12-11
  Okunma: 1439 - Yorum: 0 - Amp