Hardal Sosu Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Hardal Sosu Tarifi

  1. Malzemeler :

    1 çorba kaşığı tereyağ
    1 su bardağı krema
    1.5 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı hardal
    1 diş sarımsak
    1 limon suyu
    Karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı :

    Orta boy bir tencerede yağı kızdırın. Sarımsağı koyup ara sıra karıştırarak kızartın. Tencereyi ateşten alıp un, biber ve tuzu ekleyip karıştırarak pürtüksüz hale getirin. Yavaş yavaş önce kremayı, sonra da hardalı ekleyip karışıma iyice yedirin.

    Tencereyi kısık ateşe oturtup devamlı karıştırarak kaynatmadan, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişirin. Ateşten alıp limon suyunu ekleyip karıştırın. Sosu ısıtılmış sosluğa koyup servis edin

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-12-11 #2
    AVCI SOSU

    Malzemesi :
    125 gram yağ
    200 gram mantar (dilimlenmiş)
    50 gram arpacık soğanı (ince kıyılmış)
    250 gram çiğ konkase domates
    1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu
    200 ml. sek beyaz şarap
    1 lt. dömi glas
    taze çekilmiş karabiber
    tuz

    Hazırlanışı :
    Yağı derin bir tavada eritin. Mantarları atıp biraz sote edin. Arpacık soğanlarını ilave edin ve 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. Çiğ konkase domatesi, tarhun otunu ve beyaz şarabı katın. Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektirin. Dömi glası ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin. Oluşan kefi alın. Tuz ve karabiberini ilave edin
    AVCI SOSU

    Malzemesi :
    125 gram yağ
    200 gram mantar (dilimlenmiş)
    50 gram arpacık soğanı (ince kıyılmış)
    250 gram çiğ konkase domates
    1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu
    200 ml. sek beyaz şarap
    1 lt. dömi glas
    taze çekilmiş karabiber
    tuz

    Hazırlanışı :
    Yağı derin bir tavada eritin. Mantarları atıp biraz sote edin. Arpacık soğanlarını ilave edin ve 2-3 dakika kısık ateşte pişirin. Çiğ konkase domatesi, tarhun otunu ve beyaz şarabı katın. Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektirin. Dömi glası ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin. Oluşan kefi alın. Tuz ve karabiberini ilave edin

  3. 2006-12-11 #3
    ÇEMEN SOSU


    Malzemeler :
    500 gram çemen tozu
    100 gram sarımsak
    80 gram karışık baharat
    Karabiber, kimyon, yenibahar, tarçın,kırmızıbiber

    Hazırlanışı :
    Bir kaba toz çemen koyup üzerine 2 parmak geçecek kadar soğuk su dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı bir gün kenarda dinlendirin.

    Ertesi gün kaptaki suyun fazlasını alın ve içine dövülmüş sarımsak ve karışık baharatları ilave edin. Çemen sosu hazırlanmıştır.

    Bu sos Anadolunun bazı yörelerinde kızarmış ekmeğin üzerine sürülerek kahvaltıda yenilir
    ÇEMEN SOSU


    Malzemeler :
    500 gram çemen tozu
    100 gram sarımsak
    80 gram karışık baharat
    Karabiber, kimyon, yenibahar, tarçın,kırmızıbiber

    Hazırlanışı :
    Bir kaba toz çemen koyup üzerine 2 parmak geçecek kadar soğuk su dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı bir gün kenarda dinlendirin.

    Ertesi gün kaptaki suyun fazlasını alın ve içine dövülmüş sarımsak ve karışık baharatları ilave edin. Çemen sosu hazırlanmıştır.

    Bu sos Anadolunun bazı yörelerinde kızarmış ekmeğin üzerine sürülerek kahvaltıda yenilir

  4. 2006-12-11 #4
    KREM SOS


    Malzemesi :
    800 ml. beşamel sos
    50 gram yağ
    200 ml. krema
    beyazbiber
    tuz

    Hazırlanışı :
    Sıcak beşamel sosa yağ ve kremayı ekleyin. İyice karıştırın. Sosu kaynatmadan ısıtın. Tuz ve biberini kontrol edin. İnce bir süzgeçten geçirip süzün.

    Bu sos poşe balık ve haşlanmış sebzelerle birlikte servis edi
    KREM SOS


    Malzemesi :
    800 ml. beşamel sos
    50 gram yağ
    200 ml. krema
    beyazbiber
    tuz

    Hazırlanışı :
    Sıcak beşamel sosa yağ ve kremayı ekleyin. İyice karıştırın. Sosu kaynatmadan ısıtın. Tuz ve biberini kontrol edin. İnce bir süzgeçten geçirip süzün.

    Bu sos poşe balık ve haşlanmış sebzelerle birlikte servis edi

  Okunma: 2045 - Yorum: 3 - Amp