sponsorlu bağlantılar
MALZEMELER

2 kg balık eti
12 bardak su
750 gr domates
1 fincan un
¾ çay bardağı zeytinyağı
2 adet havuç
1 adet pırasa
10 adet arpacık soğanı
1 adet limon
tuz

HAZIRLANIŞI

2 kg balığı ayıklayın etini 12 bardak su içine alın. Buraya havucu, pırasayı ve iri soğanı koyun. Kıyılmış sarımsağı da katın. Bu malzemeyi önce harlı ardından kısık ateşte 1,5 saat kaynatın. Üzerinde biriken köpüğünü ise alın. Zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırıp unu kavurun. Rengi dönünce domatesi katın, salça olana kadar pişirin. Pişen çorbanın suyunu bir kevgir ile buraya süzün, domates ile karışsın. 10 dk daha kaynatıp ocaktan alın. Yanında limon dilimleri ile servise sunun.
sponsorlu bağlantılar