Şehzade Tatlısı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Şehzade Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    Krep hamuru için:

    1.5 su bardağından bir parmak fazla un,
    2 adet yumurta,
    50 gram sıvı yağ,
    bir tutam tuz,
    1 su bardağı süt.

    İçi için:

    3 adet muz,
    dövülmüş ceviz içi,
    dövülmüş antep fıstığı,
    200 gram kaymak,
    200 gram bal.

    Süslemek için:

    Kiraz, 2-3 adet şeftali


    Yapılışı

    Öncelikle krebi hazırlayın. 1.5 su bardağından 1 parmak fazla unu, yumurtaları, sıvı yağı, tuzu ve 1 su bardağı sütü bir kapta çırpma teli ile çırpın. Tel süzgeçten geçirin.

    Bir kepçe yardımı ile teflon tavada, gazete kağıdı gibi ince olacak şekilde krepleri pişirin. Krepleri hazırladıktan sonra muzları ince doğrayın. Bir kaba alıp ceviz içi, fıstık ve bali karıştırın. Hazırladığınız içi kreplerin içine dolma sarar gibi sarın. Bir tabağa aldığınız kreplerin üzerine kaymak koyun. Meyveleri keserek dekor yapın. Ceviziçi ve antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2008-04-24
  Okunma: 1636 - Yorum: 0 - Amp