Pudingli Ekmek Tatlısı - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Pudingli Ekmek Tatlısı

  1. Malzeme:

    10 dilim tost ekmeği
    3 su bardağı süt
    1,5 çay bardağı şeker
    1 çay bardağı pirinç unu
    1 paket vanilya
    1 su bardağı su
    yarım su bardağı toz şeker

    Yapilisi:

    Fırın tepsisine tost ekmekleri dizilir. 190 derece fırında pembe renkte pişirilir. 1 su bardağı su ve yarım su bardağı şeker bir taşım kaynatılır, soğumuş ekmek dilimlerinin üzerine gezdirilir. Düğer taraftan süt, 1,5 çay bardağı toz şeker, pirinç unu, vanilya muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Şerbetli ekmek dilimlerinin üzerine gezdirilir. Soğuyunca üzeri süslenerek servis yapılır.

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2008-04-24
  Okunma: 4035 - Yorum: 0 - Amp