Kestane Tatlısı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Kestane Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler :

    1/2 kg. kestane
    1 paket vanilya
    4 su bardağı süt
    3 yumurta
    50 gram bitter çikolata
    1 su bardağı şeker
    3-4 yemek kaşığı margarin

    Yapılışı :

    Kestaneleri çizip orta ateşte 5 dk. kadar haşlayın. Kabuklarını soyup (zarlarına dikkat ederek) süt ve vanilyayla birlikte yarım saat kadar haşlayın. Ayrı bir kapta şeker,yağ ve çikolatayı benmari usulü eritin. Haşlanan kestanelerle sütü rondoda püre haline getirin ve çikolatalı karışıma ekleyin. 3 yumurtanın sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaplarda iyice çırpıp tüm karışıma katıp fırın kabına boşaltın. orta ısıda pişirip dilimleyerek servis yapın.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2008-04-24
  Okunma: 2112 - Yorum: 0 - Amp