Susamlı Tatlı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Susamlı Tatlı Nasıl Yapılır?

  1. MALZEMESİ

    250 gr, susam
    2 çorba kaşığı yayla marğarini
    2 çorba kaşığı toz şeker
    3 çorba kaşığı hindistancevizi
    1,5 çorba kaşığı bal
    1 çay kaşığı vanilya

    YAPILIŞI

    Susam tatlınızı yapmak için 250 gram susamı, 2 çorba kaşığı tozşekeri,3 çorba kaşığı hindistancevizini, 1,5 çorba kaşığı bali ve 1 çay kaşığı vanilyayı birbirine iyice karıştırın. Bu karışımı hazırladıktan sonra, yayla margarini ile hafifçe yağlanmış olan kek kabına dökün. Harlı olmayan fırında, üzeri altın rengine dönüşünceye kadar pişirin. Bu süre aşagı yukarı 40 dakikadır. Piştikten sonra fırından çıkarın. Daha sıcaklığını korurken tatlınızı kareler halinde kesiniz. Ancak iyice soğumadan kek kabından çıkarmayınız. Soğuyan tatlınızı kalıbından alarak servis tabağınıza yerleştirin ve sevis yapın. Susamlı tatlı, sofraların sevilen ve hafif tatlıdır.

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2008-04-24
  Okunma: 1258 - Yorum: 0 - Amp