Patates Tatlısı - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Patates Tatlısı

  1. sponsorlu bağlantılar
    Kullanılacak malzeme:

    1/2 kilo patates
    200 gram kadar un,
    80 gram margarin
    50 gram toz şekeri,
    2 yumurta
    1 kaşık maya

    Yapımı:

    Patatesi iyice yıkadıktan sonra kaynar suda fılaşlamalı. Kabuğunu soyunca pompresten geçirerek püre durumuna getirmeli. Bunu yayvan ve büyük bir kâseye koymalı, yarım kaşık ılık suda eritilmiş mayayı da kattıktan sonra azar azar unu serpiştirerek karışımı yoğurmaya başlamalı. Bu işi yaparken düz bir fırın tepsisini yağa bulamalı. Kalan yağı bir kâsede çırparken buna toz şekerini katıp yedirmeli. Karışım krema haline gelince bunu patatesli hamura katmalı. Yumurtaları da bunların üstüne kırdıktan sonra karışımı yoğurarak birbirine yedirmeli. Bu arada gerekirse biraz daha un katıp yedirmeli ve hamuru oldukça katı bir hale getirmeli. Elde edilen hamuru bir merdaneyle iki santim kalınlığında olacak biçimde açmalı. Bir bardaktan yararlanarak altışar santim çapında yuvarlaklar çıkarmalı. Bunları yağa bulanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirmeli. İçi delik deşik olmuş hamur parçasını tekrar yoğurmalı ve bunu tekrar aynı ka. Iınlıkta açmalı ve tekrar aynı yuvarlakları elde etmeli. Bunları da tepsiye yerleştirmeli. Böylece bütün hamur tamamfanınca tepsiyi sıcak fırına sürmeli ve burada on dakika kadar tutmalı. Bu süre sonunda tepsiyi fırından alıp tatlıları bir spatulayla ayırıp servis tabağına almalı ve sıcak sıcak servis yapmalı.
    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2008-04-24
  Okunma: 1341 - Yorum: 0 - Amp