sponsorlu bağlantılar
Divan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzeme : 100 ml. Süt, 50 gram Tereyağ, 80 gram Un, 3 ad. Yumurta, 1/2çay kaşığı Tuz.

Krema malz :
250 ml.Süt, 75 gram Şeker, 30 gram Tereyağ, 50 gram Un,1 adet.Yumurta, 1/2paket Vanilya,

Çikolata sos :
200 ml.Süt, 50 gram Kuvartür, 50 gram Pralin, 40 gram Kakao, 1 adet Yumurta sarısı,1/2tatlı kaşığı Nişasta.

Tarif(ekmek):

Süt kaynatılıp, içine tereyağ katıp eritilir. Sonra unu katıp tel yardımıyla kısık ateşte pişerken yoğrulur. 5-6 dk. sonra ateşten alınıp mikserde karıştırılırken, yumurtalar yedirilir. Sonra sıkma torbası ile tepsiye sıkılıp, sıcak fırında 25 dk.pişirilir.

Krema : Süt, şeker ilave edilip kaynatılır. Ayrı bir kapta yumurta kırılıp, kaynayan sütten çok az ilave edilip, un ve vanilya ile birlikte iyice çırpılır. Bu karışım ince tel süzgeçten geçirilip, kaynayan süte karıştırılır. Koyulaşınca tereyağ eklenerek kısık ateşte pişirilip, soğumaya alınır.

sponsorlu bağlantılar