Italyan Usulü Beze

Malzemeler :

150 gram sade çikolata
3/5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 çubuk vanilya
2.5 su bardağı süt

6 Kişilik

Yapılışı :

Yumurta sarılarını yarım su bardağı toz şekerle blendırda çırpın. 2 su bardağı sütü
kaynatırken içine çubuk vanilyayı katın. Biraz bekledikten sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. Vanilyalı sütü, karıştırarak yumurta tozşeker karışımına ilave edin.

Kremayı benmari usulü pişirin. Bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Krema yeterince katılaşınca, kabı soğuk suya tutun ve karıştırarak soğutun.

Diğer bir kapta bolca suyu kaynatın.Yumurta aklarını kar halini alıncaya dek çırpıp içine kalan 2 çorbakaşığı tozşekeri katıp, karıştırın. Yumurtalı karışımdan 2 çorbakaşığı alıp suya bırakın. İkisini de 30 saniye sonra yavaşça çevirip 30 saniye daha pişirin. Köpüklenen yumurtaları süzüp bir bezin üstüne koyun. Kremayı kalan sütle sulandırıp kaselere dökün. Yumurtaları paylaştırın, üstünü rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın.