sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

1 kg patates,
yarım demet maydanoz,
yarım demet dereotu,
yarım demet taze soğan,
1 bardak yoğurt,
yarım paket margarin,
1 kg hazır yufka,
tuz ,
karabiber

Yapılışı:

Patatesleri haşlayın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Taze soğanların yeşil kısımlarını ayırıp doğrayın.Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Bir kapta hepsini karıştırın. 1 bardak yoğurdu ekleyin. İyice karıştırın. Margarini eritip börek tepsisini yağlayın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım yufkayı fırça ile yağlayın. Düz kenarı boyunca harcı yayın. Yufkayı rulo şeklinde ucuna kadar sarin. Diğer yufkalarıda aynı şekilde rulo yapın. Ruloları tepsinin ortasından başlayarak iç içe daire şeklinde yerleştirin. Kalan yağı da böreklerin üzerine sürün ve önceden ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

sponsorlu bağlantılar