sponsorlu bağlantılar
Malzeme

100 gram arpacık soğanı
2 diş sarmısak
40 gram top karabiber
100 gram füme somon (dilimlenmiş)
30 ml. zeytinyağı
250 ml. krema
1 paket kelebek makarna
20 gram tereyağı
40 gram krem peynir
1/2 demet dereotu
Tuz
Karabiber

Somonlu Makarna Nasıl Yapılır?


Yapılışı

Soğanları küp, sarımsakları ince doğrayın. Top biberleri havanda irice dövün. Somonu ince şerit doğrayın. Yağı bir tavada kızdırın. Sarmısak ve soğanı orta ateşte renkleri değişmeyecek şekilde 3 dakika kavurun. Kremayı ekleyip 6 dakika daha kaynatın. Tuz serpin. Makarnayı haşlayıp süzülmeye bırakın. 50 ml. haşlama suyundan saklayın. Bir tavaya tereyağı, makarna, makarnanın haşlama suyunu koyun. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın. Somon, kremalı sos, biber tanelerini makarnaya ekleyin. Makarnayı yanında krem peynir ve dereotuyla servis yapın.

sponsorlu bağlantılar