sponsorlu bağlantılar
Malzeme:

250 gram erişte,
2 Kahve kaşığı tuz
250 gram yağsız kıyma
1 Kahve kaşığı karabiber,
3 Çorba kaşığı sadeyağ
yarım kilo yağlı yoğurt
2 Soğan
2 Diş sarmısak


Yapılışı:

Yağı tavaya koyunuz. İnce kesilmiş soğanları yağda pembeleşip yumuşayana kadar çeviriniz. Sonra kıymayı da tavaya ekleyiniz. Kıymanın rengi kahverengimsi olana kadar kavurun. Bol su koyduğunuz bir tencerede erişteyi haşlayınız. Kevgirde suyunu süzüp tekrar tencereye alınız. Kıymaya tuz ve biberi ekleyiniz. Yoğurdu hafifçe çarpınız. Buna ezeceğiniz iki diş sarmısağı katıp karıştırınız. Tavadaki kıymayı erişteye katıp, üç veya dört dakika ağır ateşte pişiriniz ve sonra servis tabağına alınız. Üstüne sarımsaklı yoğurdu dökerek sıcak servis yapınız.

sponsorlu bağlantılar