4 adet yufka,
1 çay bardağı sıvı
yağ,
1 kahve fincanı
su,
2
su bardağı su.

İçine:
4 adet patates,
Yarım demet maydanoz,
Karabiber,
Kırmızı pulbiber,
Tuz.

Üzerine: Yumurta sarısı

Patatesli Börek Nasıl Yapılır?


Öncelikle patatesleri haşlayın. Rendenin iri tarafı ile rendeleyin, ince kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pulbiberi ekleyin. İyice harmanlayın, ilk yufkayı düz bir zemine serin.

1 çay bardağı sıvı
yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın. İlk yufkanın üzerine sürün, ikinci yufkayı yerleştirin. 8 eşit parçaya ayırın. Her bir parçanıngeniştarafına patatesli harçtan bir miktar koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin.

Buzdolabında 1 gün bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden
ısıtılmış180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.