sponsorlu bağlantılar
MALZEMELER (6 KİŞİLİK)

2 kg. uzun ince patlıcan
1 kg. domates
1 demet taze fesleğen
1 yumurta akı
150 gram parmesan veya kaşar peyniri
250 gram dil peyniri
1 dal taze biberiye
1 demet nane
Kızartmak için Sıvıyağ.

Fırında Peynirli Patlıcan Nasıl Yapılır?


Yapılışı

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyalım. Kalım dilimler halinde doğrayıp tuzlu suda biraz bekletelim. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayalım. Tuz ve kıyılmış nane ekleyerek koyulaşana kadar pişirelim. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpalım. Yağı kızdıralım, patlıcan dilimlerini çırpılmış yumurta akına bulayıp yağda kızartalım. Kağıt peçete üzerine alarak yağını çektirelim. Küçük bir tavada peynirleri karıştıralım. Bir fırın kalıbına önce domates sosundan birkaç kaşık dökelim, sonra patlıcan dilimlerini dizelim. Peynirli karışımı patlıcanların üzerine döküp biberiye ilave edelim. Malzeme bitene dek sıralama işlemim aynı şekilde sürdürelim. Son sırayı domates sosuyla tamamladıktan sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında bir saate yakın bir sürede pişirelim. Fırından almadan birkaç dakika önce ısıyı 200 dereceye getirelim. Kalıptan çıkarıp birkaç dakika sonra sıcak olarak servis yapalım.

sponsorlu bağlantılar