sponsorlu bağlantılar
Malzeme

3 Bostan patlıcanı
2 Soğan
250 gram kıyma
1 Çorba kaşığı un
2 Fincan sadeyağ
2 Fincan rende kaşar peyniri
1 Yumurta
Tuz, karabiber
1 Bardak süt
1 Bardak su.

Yapılışı

İnce kıyılmış soğan ve kıyma 1 fincan yağda hafif rengi değişecek kadar pişirilir. Diğer bir kapta 1 fincan yağ bir kasık un hafif kavrulur, bir bardak süt yavaş yavaş eklenir. Koyulaşınca ateşten indirilir. Tuz, biber ve yumurta konur. Kıyma ve soğan karıştırılır.

Ortası oyulmuş patlıcanların içerisine doldurulur. Üzerine kaşar peyniri serpilir, yağlanmış tepsiye sıralanır. Bir bardak su konur ve fırında üzeri kızarıncaya ve patlıcanlar pişinceye kadar pişirilir. Fırın yoksa hafif ateşte pişirilir.

sponsorlu bağlantılar