sponsorlu bağlantılar
Malzeme

3 adet patlıcan
yarım kg. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
karabiber
tuz

Üzeri için; domates, biber
Kızarmak için; sıvıyağ

Patlıcanlı Sarma Köfte Nasıl Yapılır?


Yapılışı

Kıyma, rende soğan, ıslatılmış sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz ve baharatlar 5 dakika yoğrulur, buzdolabına konur 1 saat dinlendirilir. Bu arada patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletildikten sonra boyuna cetvel gibi dilimlenir, kızgın yağda pembe renkte kızartılır. Dinlenen köfte harcından parmak gibi köfteler yapılır. Renk alacak kadar teflon tavada kızartılır. Kızarmış patlıcanın kenarına köfte konur ve rulo yapılır, rulonun üzerine domates biber konup kürdanla tutturulur, fırın kabına dizilir, 200 derece fırında 10 dakika pişirilir.

sponsorlu bağlantılar