sponsorlu bağlantılar
Gerekli Malzeme

4 ince ve uzun patlıcan
12 kirazdomates
8 dilim pastırma
Tuz ve kıyılmış mercanköşk

Tartar Sos İçin:


200 gr mayonez
2 katı yumurta sarısı
4-5 dal frenksoğanı
Yarım demet maydanoz

Yapılışı


Patlıcanları alacalı soyup 2 cm'lik halkalar şeklinde dilimleyin ve ortadan ikiye kesin. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Domatesleri yıkayıp kurulayın. Pastırmanın çemenini çıkarın. Patlıcanları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine mercan köşk ve tuz serpip 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. 2. Pastırma dilimlerini yan yana dizin. Üzerine patlıcanları ilave edip rulo yapın. Domates ve pastırmalı patlıcanları değişimli olarak 8 tahta şişe geçirip yağlı kâğıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağını gezdirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Tartar sos içi,: mayonez, yumurta sarısı, frenksoğanı ve maydanozu robotta püre halinde ezin. Pastırmalı patlıcan şişleri sosla birlikte servis yapın.

sponsorlu bağlantılar