sponsorlu bağlantılar
Malzeme:

1 Adet dolmalık biber
50 Gr haşlanmış tavuk göğsü
2 Adet haşlanmış taze fasulye
2 Çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt
50 Gr beyaz peynir
1 Adet domates
1 Çorba kaşığı domates suyu

Kızartmak İçin: Sıvıyağ

Hazırlanışı

o Patlıcanın kabuğunu tamamen soyun.
o Uzunlamasına üç parçaya ayırın.
o Dolmalık biberin çekirdek yatağını çıkardıktan sonra, sıvıyağda patlıcan ile birlikte kızartın.
o Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusu üzerinde bir süre bekletin.
o Patlıcanın ilk dilimini düz bir tabağa alın.
o Taze fasulye ve tavuk etini ince-uzun doğrayın.
o 1 Çorba kaşığı sarmısaklı yoğurt ile karıştırın.
o Bu karışımı ilk patlıcan diliminin üzerine yayın.
o İkinci patlıcan dilimini karışımın üzerine yerleştirin.
o Bu dilimin üzerine ince dilimlenmiş domates ile peynir yerleştirin.
o Son dilimi malzemenin üzerine kapatın.
o 1 Çorba kaşığı domates suyu gezdirin.
o Servis yapın.

sponsorlu bağlantılar