Malzeme:

4 Adet domates
125 gr dil peyniri
1 Su bardağı ufalanmış ekmek içi
10 Adet siyah zeytin
4-5 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı kekik
1 Çay kaşığı mercanköşk
4-5 Dal maydanoz
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

o Fırını 170 dereceye ayarlayın.
o Peyniri zar şeklinde doğrayın.
o Sarımsakları ince ince kıyın.
o Domatesleri soyup, küçük dilimler halinde kesin.
o Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük dilimleyin.
o Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
o Fırında 15 dakika közleyin ve ılınınca uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
o İç kısmını çıkarıp, derin bir kaseye alın ve minik parçalara kesin.
o Ekmek içi, peynir, domates, sarımsak, zeytin, baharatlar, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
o Hazırladığınız bu karışımla patlıcanların içini doldurun.
o Yağlanmış bir fırın tepsisine dizip, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
o Sıcak olarak servis yapın.