sponsorlu bağlantılar
Malzeme

4 adet iri patlıcan
1 adet iri kuru soğan
3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
12-14 adet biberli yeşil zeytin
1 çay bardağı zeytinyağı
8-10 dal maydanoz
2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcan Közleme Salatası Nasıl Yapılır?


Yapımı

Patlıcanlar 180 derece fırnda bütün ve kabuklu olarak yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra ortadan yarılır, kaşıkla içi çıkarılır: Üzerine hemen limon suyu gezdirilir, çatalla ezilir. Domates küp şeklinde doğranır, biber ve maydanoz ince kıyılır. Soğan yarım daire şekliıde doğranır, yarım tatli kaşığı tuzla ovulur. zeytinler halka halka doğranır. Hazırlanan malzeme çukur bir kaba konur, üzerine kalan tuz, zeytinyağı eklenir, karıştırılır, servise sunulur.

sponsorlu bağlantılar