sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

1 paket tuzsuz etimek
2-3 adet orta boy
patlıcan
2 adet orta boy
domates
2 su bardağı
yoğurt
1 diş
sarımsak
2 adet kırmızı közlenmiş
biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
tuz
karabiber
kekik
pul
biber

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına veya küp küp doğrayarak kızartın. Kızarttığınız patlıcanları kâğıt havlu üzerine alıp yağlarını tamamen süzdürün. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Patlıcanları
domates rendesi, yağ, sirke, tuz ve karabiber ile karıştırın. Etimekleri kırıp servis kabına yayın. Üzerine patlıcan salatasını yayın. Yoğurdu sarımsakla karıştırarak patlıcanın üzerine dökün. Közlenmiş biberleri şeritler halinde keserek yoğurdun üzerine dizin. Kalan boşluklara kekik ve pul biber serpin. (Dilerseniz konserve patlıcan kızartması ve konserve közlenmiş kırmızı biber kullanarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Bu durumda tek yapmanız gereken etimeklerin üzerine konserve patlıcan kızarmasını yayıp, üzerine yoğurdu döküp ve konserve biberleri dizmek.)

sponsorlu bağlantılar