sponsorlu bağlantılar
Malzeme:

1 kg. kavurmalık şekilde hazırlanmış koyun eti
3 adet uzun patlıcan
2 çorba kaşığı margarin
3 adet domates
1 adet soğan
3 bardak su
2 adet dolmalık biber
tuz

Yapılışı:

Et yıkanır, 1 çorba kaşığı margarin, tuz, domates, çentilmiş soğan, kıyılmış biber ile 1-2 dakika kavrulur. Ateş hafifletilerek 25 dakika pişirilir. Patlıcanlar yıkanır, boyuna birer santim kalınlığında uzun dilimlere ayrılır, 15 dakika tuzlu suya ıslatılır. Bir süzgece alınır, suyu süzülür. Kızgın yağda 3-5 dakika kızartılır. 2 dilim patlıcan + işareti şeklinde üst üste getirilir, ortasına 1 kaşık kavurma konur, patlıcan uçları bohça gibi etlerin üzeride birleştirilir ve ters çevrilerek tepsiye dizilir. Üzerleri domates dilimleri ve kıyılmış biberle süslenir. Ortalarına birer kürdan batırılır, fırında 15 dakika pişirilir.

sponsorlu bağlantılar