Şam Sütlacı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Şam Sütlacı Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    Şam Sütlacı

    Malzemeler :

    1/2 gr damla sakızı
    350 gr pirinç
    1/4 litre süt

    Şurup için:

    1 çorba kaşığı limon suyu
    3 su bardağı toz şeker
    1/5 bardak su


    Yapılışı :

    Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra sütle birlikte koyu bir lapa haline gelene dek sık sık karıştırarak pişirin. Pirince, dövüp, toz haline getirdiğiniz sakızı katıp, karıştırın. Bu karışımı servis yapacağınız kaselere iki parmak kalınlığında boşaltıp, soğumasını bekleyin. Bu arada şurubu hazırlayın. Şeker ve suyu koyu bir şurup haline gelene dek kaynatın. İçıne limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra şurubu soğutun. Sütlacı üzerine döküp servis yapın

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-12-13 #2
    Şeftalili Ekmek Tatlısı

    Malzemeler :

    10 kişilik
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı su
    2 adet şeftali
    1 su bardağı şeftali suyu
    1 paket etimek
    Sosu için:
    3 adet şeftali
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 çorba kaşığı meyve likörü
    muhallebisi için:
    4 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı nişasta
    2 çorba kaşığı un
    1 yumurta sarısı
    1 paket vanilya
    1/2 su bardağı toz şeker
    2 çorba kaşığı hindistancevizi

    Yapılışı :

    Şeftalilerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Etimekleri cam bir tepsiye yada kaba yerleştirin. Şeker suy ve şeftali suyunu kaynatıp, ekmeklerin üzerine dökün. Şeftalileri yerleştirin. Muhallebi için gerekli malzemelerin hepsini bir tencereye dökün ve ocakta koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Hindistancevizini ekleyip karıştırın. Etimeklerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Kalan şeftalileri püre haline getirin ve pudra şekeri ekleyin. 10 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra likörü ilave edin. Ekmekleri seris tabağına koyduktan sonra bu sosla beraber servis yapın.
    Bu tatlı istenilen baska herhangi bir meyve ile de yapılabilir.

  Okunma: 831 - Yorum: 1 - Amp