sponsorlu bağlantılar
MALZEMELER

2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış)
2 Adet Kemer Patlıcani (közlenmis)
2 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım kilo bıçak kıyması
2 Adet Rende Domates ve Salça
Kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ

Beşamel Sos İçin :

1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Süt

YAPILIŞ TARİFİ

Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın. Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla limon sıkarak ekmek tahtasinda biçak ile kiyin. Besamel sos hazirlayin. Içerisine ilave edip karistirarak bir kenarda bekletin. Bir kapta sogan ile kiymayi kavurun. Içerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandirin.

Kizartmis oldugunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yagini çekinceye kadar bırakın. Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabagina alın. Üzerine kiymayi ve basamel sosu ekleyin. Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kizartip servise sunun.

sponsorlu bağlantılar