sponsorlu bağlantılar
MALZEMELER

1 kg. bostan patlıcanı
Sivi yag (kızartmak için)
1 kg. kusbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
1 çorba kasigi tereyağı
Tuz, Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ


Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Etleri yıkayıp tencereye koyun. Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Zeytinyağını ekleyip, etleri hafifçe kızartın.

Patlıcanları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine kızarttığınız eti koyun. Tereyagını bir tencerede eritin. Kabukları soyulup küp seklinde doğranmış domatesi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pisirin. Domatesi etin üzerine dökün. 1/2 su bardagi ilik su ilave edin.

Orta hararetli ateşte 15 dakika kaynatın. Patlıcanlı kebap suyunu çekince servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapın.

sponsorlu bağlantılar